Onderhoud

Net zoals elke huiseigenaar hebben wij ook te maken met onderhoud aan het gebouw. Denk bijvoorbeeld aan het houtwerk, het dak, de dakgoten, de balkons, de brievenbussen enz. Omdat er met dit soort onderhoudswerk veel geld gemoeid is, wordt er een bepaald deel van de servicekosten hiervoor gereserveerd. Of en wanneer er groot onderhoud gepleegd dient te worden, beslissen de leden van de vereniging. Het in opdracht van de vereniging opgestelde groot onderhoudsplan speelt een belangrijke rol bij het nemen van deze beslissingen. De leden geven d.m.v. stemming hun goedkeuring aan dit plan.

Wanneer gepland groot onderhoud het bedrag van €5.000,- overschrijdt, zal hierover door de leden moeten worden gestemd. Het bestuur is bevoegd zelfstandig financiële beslissingen te nemen tot een bedrag van €5.000,-. Wanneer er zich situaties voordoen waarin de Akte van Splitsing of het Huishoudelijke Reglement onvoldoende duidelijkheid verschaffen, is de beslissing van het bestuur bindend.

Naast geplande reparaties in het kader van de uitvoering van het onderhoudsplan vallen ook eventuele noodreparaties onder groot onderhoud. Kleine onderhoudskosten bestaan uit o.a. de kosten voor het vervangen van kapotte lampen, het repareren van een regenpijp etc.

Technische Commissie

De Technische Commissie is belast met het begeleiden van de dagelijkse gang van zaken en draagt zorg voor het uitvoeren van de kleinere onderhoudswerkzaamheden (bijv. het vervangen van kapotte lampen). Rob Groenendijk (nr. 22) is op dit moment het enige lid van de Technische Commissie. Heb je een vraag voor Rob, ga bij hem langs of doe een briefje in zijn bus.

Groot onderhoud

In samenwerking met een aannemersbedrijf is er een groot onderhoudsplan opgesteld voor de jaren 2016 tot en met 2025. Er is een apart plan voor alle schilderwerkzaamheden, ook voor de jaren 2016 tot en met 2025. Beide onderhoudsplannen zijn ter inzage tijdens de ALV of bij een van de bestuursleden.

Onderhoudsklachten

Onderhoudsklachten kunnen gemeld worden bij de Technische Commissie per email. Bekijk bij lekkages het infoboekje hoofdstuk 6. Als het water langs de kozijnen naar binnen loopt kijkt dan eerst of de afwateringsgaten schoon zijn.

Kozijnen

Tip: om lekkage te voorkomen is het van belang de afwateringsgaten van het kozijn schoon te houden. Maak met een sopje (afwasmiddel of ander schoonmaakmiddel welke rubber niet aantast) het kozijn aan de binnenkant schoon. Pulk vervolgens de eventuele aanwezig rotzooi uit de afwateringsgaten met een wattenstaafje.

  • Maak met een sopje (afwasmiddel of ander schoonmaakmiddel welke rubber niet aantast) het kozijn aan de binnenkant schoon. Pak een wattenstaafje.
  • Pulk vervolgens de eventuele aanwezig rotzooi uit de afwateringsgaten, niet in de gaten drukken.
Vies kozijn
STAP 1: Schoonmaken met sopje
STAP 1: Schoonmaken met sopje
STAP 2: afwateringsgaten leeg halen
STAP 2: afwateringsgaten leeg halen
Schoon kozijn en afwateringsgaten
Schoon kozijn en afwateringsgaten